7 posts categorized "Windows Phone"

20 maart 2015

Wat is het nut van een business app?

Bij Wortell maken we veel apps. Apps voor bedrijven die hun bedrijfsprocessen willen verbeteren. Maar wat zijn nu de voordelen? Waarom doen organisaties dit? Waarom investeren ze hier tijd en geld in?

Ik heb er een kleine post over geschreven: http://www.wortell.nl/blog/zakelijke-apps-vergroten-de-toegankelijkheid-voor-medewerkers/

12 maart 2015

[InfoGraphic] Van idee naar app

Samen met enkele collega's heb ik een InfoGraphic gemaakt. Van idee naar app. Je kunt hem bekijken op SlideShare:

17 januari 2013

Where’s my Perry en Where’s my Water van Disney vandaag gratis

Vandaag kun je nog gratis de apps Where's my Perry en Where's my Water voor Windows Phone downloaden. Beide top games. Mijn kids vinden ze geweldig!

Hier de linkjes: Where's My Water en Where's My Perry

 

12 december 2011

De Windows Phone 7 Microsoft Lync Client

Microsoft heeft zojuist de Windows Phone 7 Microsoft Lync Client vrijgegeven. Klik hier om hem te downloaden.

BELANGRIJK: Voor Microsoft Lync 2010 voor Windows Phone is een Lync Server-account of Office365/Lync Online-account vereist. Als u niet zeker weet of u over een dergelijk account beschikt, neemt u contact op met de IT-afdeling.

Met Lync 2010 voor Windows Phone beschikt u over de kracht van Lync op uw mobiele apparaat. Via de gebruiksvriendelijke interface kunt u onder andere gebruikmaken van geavanceerde functies voor aanwezigheid, expresberichten, audiovergaderingen en telefonische gesprekken.

Belangrijkste functies:

- Bekijk de beschikbaarheid van collega's in realtime en selecteer de beste manier om met hen te communiceren: via een expresbericht, een e-mailbericht of een telefoongesprek.

- Maak direct verbinding met telefonische vergaderingen in Lync. U hoeft geen lange numerieke wachtwoordcodes of vergaderingsnummers meer in te voeren.

- Start en ontvang gesprekken met alleen uw Enterprise Voice-nummer (Lync-id). Hierdoor kunt u via één consistente identiteit met anderen communiceren.

- Lync 2010 voor Windows Phone biedt TLS (Transport Layer Security) en beveiliging van het perimeternetwerk en interne netwerk zonder dat er VPN nodig is. De communicatie is dus veilig, waar u ook bent of welk netwerk u ook gebruikt.

BELANGRIJK: DEZE SOFTWARE VEREIST CONNECTIVITEIT MET GELICENTIEERDE VERSIES VAN MICROSOFT LYNC SERVER 2010 OF OFFICE365/LYNC ONLINE EN WERKT NIET ZONDER EEN DERGELIJK ACCOUNT. UPDATES VAN MICROSOFT LYNC SERVER 2010 ZIJN MOGELIJK VEREIST VOOR EEN JUISTE WERKING. SOMMIGE FUNCTIES ZIJN NIET IN ALLE LANDEN BESCHIKBAAR. ALS U NIET ZEKER WEET WAT DE STATUS VAN DE LYNC-LICENTIE VAN UW BEDRIJF IS OF WAT DE STATUS VAN DE IMPLEMENTATIE MET LYNC IS, NEEMT U CONTACT OP MET DE IT-AFDELING.

09 oktober 2011

#HTC #Titan en Windows Phone 7.5 (Mango) #WP7nl

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe Windows Phone 7 in gebruik mogen nemen. Het is een HTC Titan met Windows Phone 7.5 (Mango). Ik had hiervoor al een normale Windows Phone 7 met de beta Mango versie. Deze final release van Mango is echter wel heel erg goed. Daarnaast is de HTC Titan erg mooi. Het scherm is enorm groot. Het scherm is heel helder, de telefoon heeft een 8 MexaPixel camera en maakt hele heldere foto's. Het scherm is enorm helder en scherp. Het enige dat een beetje jammer is, is de enkele processor die erin zit.

Windows Phone 7.5, Mango, is ten opzichte van Windows Phone 7 en zeker ten opzichte van andere Smart Phones echt een uniek platform. Standaard integratie met LinkedIN, Twitter, Facebook en email platformen zoals Windows Live Hotmail, Exchange en Gmail maken dat je telefoon echt een hub wordt. Als je je contactpersonen bekijkt wordt een samenvoeging van de contactpersonen van al deze Social Networks gegeven. Niet alleen de contactgegevens, maar ook Social Network Updates en Foto's worden getoond. Dit zonder een aparte applicatie te hoeven gebruiken voor Twitter, Facebook en LinkedIN.

Andere leuke functies zijn:

  • De telefoon kan als standaard als WIFI router dienen. Als er geen WIFI beschikbaar is voor je laptop kun je je telefoon dus gebruiken om te surfen.
  • De gekoppelde Inbox weergave van de mailapp geeft heel netjes als je mailboxen samengevoegd weer.
  • De contact groepen tonen alle informatie van groepen personen. Als je bijvoorbeeld je collega's onder dezelfde groep plaatst zie je alle informatie (email, sms, telefoontjes, social networking updates, foto's) van die groep personen
  • De HTC App "Verbonden Media" is echt heel leuk. Stelt je in staat media te streamen vanaf de mediaservers in je huis
  • De camera is uitgerust met een handige Panorama en Burst modes (volgens mij is deze functie HTC specifiek)
  • Er zijn 2 camera's genomen. 1 voor en 1 achter
  • In de Office Hub is een standaard verbinding opgenomen naar Office 365, SharePoint en SkyDrive.

Al met al wat mij betreft een enorme aanrader.

Grappig is dat mijn ervaring is dat de meeste mensen die een iPhone hebben en de Windows Phone 7 zien, helemaal deze HTC Titan, eigenlijk gelijk wel willen overstappen. De iPhone is in vergelijking met de Windows Phone 7.5 echt een beetje "ouderwets". Goed gedaan door die jongens van Microsoft. Nu alleen het marktaandeel nog wat dat valt op dit moment wel enigszins tegen.

11 oktober 2010

Eindelijk: Windows Phone 7

Na meerdere malen en met verschillende toestellen Windows Mobile 6.x geprobeerd te hebben heb ik het uiteindelijk opgegeven. Windows Mobile is niets voor mij. Ik gebruik nu een iPhone van Apple. Die bevalt mij prima.

Enkele maanden geleden kreeg ik echter een Windows Phone 7 in de hand gedrukt. Ik heb er twee hele dagen mee kunnen spelen. Het apparaat zelf was lomp, maar ja, het was dan ook een testmodelletje. De functies van deze nieuwe telefoon waren echter zo innovatief dat mijn Apple iPhone een systeem uit de jaren 80 leek.

21 oktober aanstaande is nu de lancering van Windows Phone 7. In Nederland zal vanaf die datum de Windows Phone 7 in de Engelse taal beschikbaar zijn. Later zal de Nederlandstalige editie volgen. Zo ook de AppStore. In eerste instantie alleen de Engelse apps, later de Nederlandse.

Waarom is Windows Phone 7 (of WP7) nu zo bijzonder?

Microsoft heeft een heel nieuw concept gebruikt voor de opzet van Windows Phone. In tegenstelling tot de rip-off van de iPhone door Google met hun Android telefoon, heeft Microsoft een heel nieuw concept gelanceerd. Er wordt gewerkt met 'hubs'. De hubs geven verzameld informatie weer over specifieke onderwerpen. De volgende 'hubs' zijn beschikbaar: People Hub, Pictures Hub, Music & Videos Hub, Office Hub, Games Hub en de Marketplace Hub.

Van alle hubs is de People Hub wellicht de meest interessante. De People Hub geeft een algemene verzameling weer van alle gegevens van alle contactpersonen die iemand kent. Daarbij wordt alle informatie van sites als Facebook en Windows Live gecombineerd met deze gegevens. Naast een algemene combinatie van de verschillende gegevens zijn algemene contactgegevens van iedereen beschikbaar (zoals mailadres en telefoon), maar bijvoorbeeld ook de laatste statusupdates uit Facebook. Het is mogelijk direct te reageren op deze statusupdates.

Onderdeel van de People Hub is de "Me" card. De "Me" card wordt gebruikt om alle Social Networks in één keer te updaten.

Windows Phone 7 zal in Nederland onder andere bij Vodafone, BelCompany en PDAShop aangeschaft kunnen worden. Mijn toestel is inmiddels onderweg. Hoewel mijn eerste ervaringen heel erg positief zijn wil ik na de slechte ervaringen met Windows Mobile 6.x even een definitieve mening vorm.

Keep you posted!

30 juli 2010

Meteor: Een Windows Phone 7 app #wp7

Land Dolphin heeft een nieuwe Windows Phone 7 app aangekondigd waarmee het mogelijk is om je video, muziek etc op een Windows systeem te besturen via de telefoon. Feitelijk is het gewoon een afstandsbediening geworden.


Wil je meer weten: http://blog.landdolphin.net/?p=55

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365