32 posts categorized "Windows"

30 maart 2015

8 redenen waarom je Windows 10 serieus moet nemen

Microsoft zal binnenkort Windows 10 lanceren. Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1 en zal veel meer functies hebben die lijken op Windows 7. Hiermee is de overstap makkelijker te maken. Waarom zou je nu willen overstappen?

Bekijk het artikel over Windows 10 op DutchCowboys of de InfoGraphic over Windows 10.

12 maart 2015

[InfoGraphic] Van idee naar app

Samen met enkele collega's heb ik een InfoGraphic gemaakt. Van idee naar app. Je kunt hem bekijken op SlideShare:

08 april 2013

Relatie-evenement voor de Architectuur, Engineering en Constructie branche

21 mei aanstaande organiseert Wortell in samenwerking met Microsoft, CAD & Company en Brink Groep een evenement voor onze relaties in de Architectuur, Engineering en Constructie branche.

21 Mei 2013

Event Samenwerking in de Architectuur, Engineering en Constructie branche.

 

Wij willen u graag uitnodigen voor het event, Samenwerking in de AEC branche.

Tijdens dit event zullen wij een aantal onderwerpen bespreken, de onderwerpen zullen u inzicht geven in wat er nu mogelijk is en waar het heen zal gaan voor wat betreft samenwerken, planning en budgettering, CAD tekening delen en windows 8.

Het event zal plaatsvinden op het kantoor van Microsoft Nederland.

Locatie                 Microsoft Nederland

                               Evert van de beekstraat 354

                               1118 CZ Schiphol

Route:                  http://www.microsoft.com/netherlands/msnederland/contact/route-kantoor.aspx

 

 

Registreer voor het event

 

Agenda:

09:00                     Registratie en Koffie

09:30                     Welkom Microsoft

9:45                       Toekomst van Project Planning en Budgettering:

                               Brink Groep is actief binnen de bouw-, huisvestings- en vastgoedmarkt. We adviseren bij complexe projecten en leveren specialistische softwaretools om de financiële haalbaarheid van plannen te bepalen en gedurende de uitvoering te beheersen. Er is een budget te bewaken en u wilt 24/7 met één druk op de knop zien wat de actuele financiële stand van zaken is. Brink Groep zal hun toekomst visie geven op project planning, calculatie en bewaking gedurende alle fases van het bouwproces.

10:45                     Koffie en snack

11:00                     Toekomst van samenwerking op het gebied van Autodesk en Microsoft Sharepoint.

CAD & Company is een ICT-dienstverlener die zich op innovatieve en enthousiaste wijze richt op het verbeteren van de bedrijfsprocessen bij onze opdrachtgevers. Hiermee optimaliseren we het ontwerp- en de bedrijfsprocessen en zijn we in staat om 30% meer rendement te realiseren. CAD & Company zal de toekomst laten zien in project samenwerking tussen Microsoft en Autodesk, door middel van de Projectportfolio app op Windows 8 die ontwikkeld is in samenwerking met TBI.

 

12:00                     Toekomst van kennis delen tussen hoofdkantoor en bouwplaats.

Wortell zet de nieuwste Microsoft-technologie slim voor u in. Zo bereiken mensen elkaar beter en vinden ze relevante informatie eenvoudiger. Wij denken strategisch met u mee en werken operationeel. Voorzien u van advies, leveren techniek en bieden service.​ Hoe ziet de toekomst eruit van informatie delen en informatie vergaren.

13:00                     Afsluiting plus lunch

 

 

Registreer voor het event

13 maart 2013

Uitgebreide statistieken in de Microsoft Windows 8 App store

Zodra je een App publiceert in de Windows Store voor Windows 8 gaat zo'n App eerst door een uitgebreide kwaliteitscontrole. Nadat de App daarvoor geslaagd is, wordt de App gepubliceerd. Vanaf kan moment kan iedereen die dat wil de App installeren. Afhankelijk van de instellingen die in de App gedaan zijn zal hiervoor betaald moeten worden.

Enkele dagen geleden hebben we een app in de store geplaatst die door enkele collega's is gebouwd als 'hobby" project. Gewoon in de vrije tijd. Meer collega's hebben dit gedaan, maar aan deze is wat extra tijd en aandacht besteed. Het betreft de app Mijn Kleurboek. Eigenlijk een enorm simpele App die het mogelijk maakt dat Kids kleurplaten inkleuren. Dat inkleuren gebeurt per vlak. Voorafgaand aan de publicatie is de App natuurlijk even getest. Met name kids van 1 tot en met 5 vinden de App helemaal geweldig.

De statistieken van de App zijn overweldigend. De eerste versie die in de Windows Store was geplaatst was slechts een kleine test. Enkele dagen geleden is de tweede versie geplaatst. Daar waar de eerste versie enkele tientallen keren gedownload was, wordt de nieuwe versie inmiddels in de afgelopen dagen bijna 1000 keer per dag gedownload.

Dat alles kun je volgen in het Windows Store Dashboard. Daar staan alle Apps die gepubliceerd zijn. Hieronder een voorbeeld van de Mijn kleurboek App (Engelse naam ColorMe).

Deze App is in de afgelopen dagen iets meer dan 3.500 keer gedownload. Dit dus na de publicatie van de tweede versie. De eerste versie was zoals eerder gezegd slechts een test versie.

Bij het inzoomen op de statistieken komt meer informatie tevoorschijn:

Hier wordt precies het aantal downloads per dag weergegeven. Voor gisteren (de statistieken hebben 1 dag vertraging) waren dat er ongeveer 1.000

De App Mijn Kleurboek wordt hier overigens vergeleken met vijf best presterende Apps die in dezelfde categorie van de Windows Store staan. Dan zijn de statistieken overigens wel enigszins deprimerend te noemen J.

Naast de hoeveelheid downloads kunnen ook bekeken worden wie de apps downloaden. In dit geval zijn dat voornamelijk personen tussen de 22 en 45 jaar oud. Ook kun je zien dat mannen net iets vaker de app downloaden dan vrouwen.

Als we kijken in welke landen de App met name gedownload wordt valt op dat na Amerika de App met name populair is in Turkije. Niet verwacht. Ook andere landen als Duitsland, Belgie en Italie doen het goed. Nederland staat er overigens niet bij als land waarin de App daadwerkelijk gedownload wordt. Nederland hoort hier bij "Others".

Grappig om te zien is dat hoewel Nederland, Noorwegen en Canada niet bij de landen horen waarin de App het meeste gedownload worden, dit wel de landen zijn waar de meeste In-App aankopen plaatsvinden.

De Mijn kleurplaten App biedt naast enkele gratis kleurplaten ook aanvullende sets met kleurplaten die vervolgens tegen betaling kunnen worden toegevoegd.

Hoewel mannen de App meer downloaden zijn vrouwen eerder bereid om voor de App te betalen.

Het laatste statistiek dat leuk is om te delen is het gemiddelde gebruik van de App per dag. Tijdens de eerste testversie (er stonden toen maar enkele kleurplaten in de App) werd de App minder dan een minuut per dag gespeeld.

Nu, na de tweede release, wordt de App door iedereen die de App heeft gedownload gemiddeld 18 minuten per dag gespeeld.

Hoe dan ook. Interessante statistieken. Ik vraag me af of de App over de komende dagen dezelfde toename zal hebben in het aantal downloads. Ook vraag ik me af of de verkopen verhoudingsgewijs zullen toenemen aangezien meer mensen de App gekocht hebben, er blijkbaar relatief veel mee spelen en misschien wel nieuwe kleurplaten willen aanschaffen.

Wil je de App zien? Download Mijn kleurboek via de Windows Store (je moet natuurlijk wel Windows 8 hebben).

20 oktober 2012

Geek on the Street: iPad fans react to Windows 8 tablet -- will they switch?

Leuke video opgenomen voor de Apple store. iPad gebruikers krijgen een (overigens eerste test versie van Samsung) Windows 8 tablet te zien en worden gevraagd te reageren.

 

24 oktober 2010

Windows 7 is 1 jaar!!

22 oktober was Windows 7 precies 1 jaar oud. In dat ene jaar heeft Windows 7 een marktaandeel verkregen van 25%. In vergelijking tot de eerdere Windows Vista is dit ongekend veel binnen zo'n korte tijd. Computable schrijft over een onderzoek van IDC waari wordt aangegeven dat 64% van alle bedrijven momenteel bezig is met een upgrade naar Windows 7. Bij Wortell kunnen we dat zeker beamen.

27 oktober 2009

Windows 7 Multi Touch Systemen

Windows 7 Multi Touch systemen
Een hele coole nieuwe feature van Windows 7 is de Multi Touch mogelijkheid. Daarmee kun je op ee monitor eigenlijk precies hetzelfde als wat je nu met een Surface Computer kan doen (klein verschil; Surface werkt met image herkenning, mutitouch met aanraakherkenning).

Functies als Pinch Zoom en dergelijke (met 2 vingers een plaatje groter of kleiner maken) zijn daarmee standaard geworden.

Op onderstaande link een overzicht met alle nu geschikte apparaten: http://on10.net/blogs/larry/Where-the-Multitouch-Devices-Are/

26 oktober 2009

Windows 7 installatie via USB

Voor wie de handmatige manier om je Windows 7 installatie DVD op een USB stick te zetten (stick formatteren met NTFS, files kopieren, bootsector aanmaken, etc), heeft Microsoft maar een tool in het leven geroepen.

Klik hier om het te downloaden: http://images2.store.microsoft.com/prod/clustera/framework/w7udt/1.0/en-us/Windows7-USB-DVD-tool.exe

Meer info op: http://store.microsoft.com/Help/ISO-Tool  

25 oktober 2009

Mooie verzamelpagina met alle officiele landen themes, Ducatie, Ferrari, Porsche en Gears of War Themes op een rijtje:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/personalize

Owja, voor de (on)gelukkigen onder ons die in het bezit zijn van, en/of bezeten zijn van/door hun Zune, ook wat Zune themes...

23 oktober 2009

777 keer Windows 7 in Zevenhuizen (langs de A7)

Deze week is de actie van start gegaan waarbij Microsoft in Zevenhuizen 777 huishoudens voorzien heeft van Windows 7. Elke inwoner van Zevenhuizen had de mogelijkheid, gratis, zijn of haar computer te laten voorzien van Windows 7 door een Microsoft partner, of dit zelf te doen.

Op de website Zevenhuizen Gaat Over (naar Windows 7) is een forum ingericht waar gebruikers kunnen aangeven hoe ze Windows 7 ervaren. Ik heb Microsoft er niet op kunnen betrappen dat alleen goede waarderingen geplaatst mocht worden, desalniettemin heb ik onder de Forum posts geen enkele negatieve reactie kunnen vinden. Opmerkingen op de site varieerden van “Al met al was het voor ons een hele ervaring, een prachtige dag, en als resultaat het werken met een nieuw systeem dat het prima lijkt te doen!”, Luuk Aalders tot “ik was die dag ook jarig en een mooier kado kon ik niet krijgen. Zondag geïnstalleerd en jahoor ging lekker vlot”, misterX.

Bij Wortell hebben we inmiddels bij 12 organisaties een migratie naar Windows 7 uitgevoerd. Deze zijn overwegend goed tot zeer goed ontvangen door de eindgebruiker. Mooi om te zien is dat naar het er nu naar uitziet ook consumenten zo goed reageren op Windows 7.

Windows 7 is vanaf 22 oktober verkrijgbaar op nieuwe computers en als pakketje in de winkel. Microsoft heeft de ontwikkeling van Windows 7 anders aangepakt, en zo ook de introductie.

Met dit nieuwe besturingssysteem brengt Microsoft een product naar de markt dat al heel grondig is getest. De ontwikkeling van Windows 7 is mede gebaseerd op de feedback en de testdata van een hele grote en gevarieerde groep personen.

Om een beeld te geven, er zijn meer dan 16.000 online interviews afgenomen om de juiste functionaliteit te ontwikkelen en te testen, meer dan 2600 klanten hebben meegedaan aan een specifiek onderzoek naar de gewenste gebruiksvriendelijkheid van Windows 7. Wereldwijd hebben meer dan 8 miljoen mensen mee gedaan aan het bèta-testprogramma (waaronder ikzelf).

Via het Living with Windows programma zijn van klanten en consumenten 40.000 gebruiksuren vastgelegd om begrip te krijgen over hoe ze Windows 7 gebruiken. Daarnaast is gebruiksinformatie uit meer dan 200 landen en regio’s geanalyseerd om beter inzicht te krijgen in hoe Windows wordt gebruikt in verschillende landen en culturen (meer dan een half miljard gebruikerssessies). Het bleek dat veel mensen wel 14 vensters naast elkaar open hebben, hetgeen mede reden is geweest waarom er veel veranderd is in de wijze waarop gebruikers kunnen schakelen tussen verschillende vensters.

En sinds zaterdag draait een groot gedeelte van Zevenhuizen op Windows7. Met deze laatste stap ronden we in Nederland een traject af waarin meer dan 260.000 gebruikers Windows 7 hebben geprobeerd in de bèta en RC-fase en al een twintigtal bedrijven Windows 7 in hun dagelijkse operatie gebruiken. Dit maakt van Windows 7 het meest uitvoerig geteste besturingsysteem ooit.

De officiële Windows 7 website waarop de migratie van Zevenhuizen beschreven wordt, is te vinden op: http://www.zevenhuizengaatover.nl/. Het forum kun je nalezen op:

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365