47 posts categorized "Office 365"

29 maart 2013

Technisch beheer bij 538 voor War Child

De IT-medewerkers en dan in het bijzonder Jeroen van 538 doen het IT-beheer van de Office 365 omgeving die in gebruik is voor de actieweek 538 voor War Child. Alexander Josiassen; "De rol van de IT-beheerder wijzigt".

28 maart 2013

Beveiliging van 538 voor War Child, een kijkje achter de schermen

In 9 dagen worden 8 steden bezocht door 538 in het kader de actie 538 voor War Child. Om de communicatie en samenwerking goed te laten verlopen wordt Office 365 ingezet tijdens de actieweek. Beveiliging is hierbij natuurlijk van groot belang.

27 maart 2013

Kijkje achter de schermen bij 538 voor War Child. Social als samenwerkingstool

538 voor War Child is een enorm uitdagend evenement. Om zo'n evenement waar talloze mensen bij betrokken zijn goed te laten verlopen is het delen van informatie en actiepunten heel belangrijk. Om dit te kunnen doen worden social tooling en de oude traditionele Excel sheets ingezet. Kijk hoe de regisseurs goed door de dag heen wandelen.

26 maart 2013

Zelf bepalen hoe je wilt communiceren in Office 365

Deze week communiceren medewerkers van 538 veel met nieuwe middelen zoals Lync. Maar e-mail blijft populair, ook omdat Outlook veel communicatiestromen bij elkaar brengt.

De Outlook webapp van Office 365 is vernieuwd. Mensen hebben nu dezelfde ervaring in de browser als op de desktop. Outlook beheert mail, agenda en contacten en laat deze integreren. Het organiseren van een vergadering is daardoor makkelijker. Hiervoor biedt Outlook veel handigheden.

Lees verder op de 538 voor War Child website

25 maart 2013

Op pad met 538 technisch producer Edwin

Edwin van de Wiel is de technisch probleemoplosser van 538. Samen met Danny Burlage kijkt hij naar de mogelijkheden van Office 365 in zijn werk.

Hij heeft de hele nacht doorgewerkt en zit nu aan de lunchtafel. "De vrachtwagens mochten vanwege de wind niet over de Afsluitdijk. Dus toen moesten ze omrijden over ​de brug bij Lelystad." Gevolg: een dik uur vertraging en een gespannen opbouw.

Lees verder op 538 voor War Child.

23 maart 2013

Eerste aflevering ‘Office 365 helpt’

Tijdens 538 voor War Child gaan medewerkers van de radiozender voor het eerst aan de slag met het nieuwe Office 365. De software moet helpen de hectische actieweek extra soepel te laten verlopen. Volg het team in deze 8-delige serie en zie wat hun ervaringen zijn met Office 365.​

15 maart 2013

Office 365 User Group Nederland nu op Yammer

De Office 365 User Group heeft inmiddels zijn eigen Yammer netwerk gekregen. Inmiddels zijn bijna 300 mensen lid van. Deelname aan de Yammer groep is net als de User Group gratis. Je kunt je aanmelden voor de user group via de onderstaande link. Vervolgens moet je geaccepteert worden (kan helaas niet automatisch) waarna je toegang krijgt:

https://www.yammer.com/office365ugnl/

07 maart 2013

Online trainingsmaterialen voor de nieuwe Office serverproductenen Office 365

Microsoft heeft zojuist haar Ignite Online content online in een geüpdatet versie beschikbaar gesteld. Ignite Online is bedoeld voor IT Professionals om zich verder te bekwamen in de nieuwe Exchange, Lync, Office en Office 365. In korte filmpjes wordt content beschikbaar gesteld over de wijze waarop verschillende functionaliteiten kunnen worden geïmplementeerd. Het is zeker de moete waard de site te bezoeken!

http://guides.officeignite.com/

23 november 2012

Service Descriptions voor #Office365 Wave 15

De Service Descriptions for Office 365 Wave 15 zijn beschikbaar gesteld. Het zijn nog tijdelijke Service Descriptions tot de officiële beschikbaarheid.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj819284.aspx

De definitieve lanceringsdatum voor Office 365 Wave 15 is nog niet bekend. Dit zal begin volgend jaar zijn. Bestaande Office 365 klanten worden automatisch gemigreerd.

24 september 2012

Laatste voorbereidingen SharePoint (Online) 2013 Social

Morgen vind in de jaarbeurs Utrecht het Congres SharePoint plaats. Er zullen zo'n 300 mensen op dit evenement aanwezig zijn. Tijdens dit congres zal Wortell een drietal presentaties verzorgen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de presentaties.

10:45 – 11:30 Een social intranet met SharePoint 2013

Door: Danny Burlage

De social functies binnen SharePoint 2013 zijn ongekend groot. Zo is er veel aandacht besteed aan het delen kennis en informatie, je 'status' en het volgen van andere personen. In deze sessie komen de functionaliteiten binnen SharePoint 2013 op het gebied van social uitgebreid aan bod. Uiteraard wordt er ook gekeken hoe organisaties hier profijt van kunnen hebben.

Danny Burlage is oprichter en CTO/technisch directeur van Wortell. Hij heeft zich sinds de allereerste versie actief met SharePoint beziggehouden en tientallen organisaties begeleid bij de invoer ervan.

 

13:00 - 13:45 Sneak preview: SharePoint 2013 en web content management

Door: Wortell

Er is door Microsoft tijdens de ontwikkeling van SharePoint 2013 veel aandacht besteed aan Web Content Management. De verwachting is dat Microsoft snel weer voorop zal lopen op dit gebied. Zo is het opbouwen van een website met behulp van SharePoint 2013 gemakkelijker geworden, is integratie met grafische systemen zoals Adobe InDesign gerealiseerd en is het positioneren van websites bij zoekmachines dankzij de ingebouwde SEO tooling aanzienlijk eenvoudiger geworden.

In deze breakout wordt uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe versie van SharePoint en hoe dit organisaties kan helpen bij de ontwikkeling van een succesvolle website. Aan bod komt:

• Search Engine Optimalisatie
• Optimalisatie van websites voor mobiele apparaten
• Het implementeren van een grafisch ontwerp zonder beperkingen
• Het combineren van content met behulp van Search

Robert van Son is Business Development Manager bij Wortell, ICT-dienstverlener en Microsoft partner. Daarvoor was hij werkzaam als Team Manager van het Wortell SharePoint team.

 

13:00 - 13:45 Corporate identity weerspiegeld in SharePoint 2010

Door: Glenn Metselaar

Dura Vermeer wil te boek staan als een professioneel en toegankelijk merk, dat de dialoog aangaat met interne en externe stakeholders en kennisdeling faciliteert en vergroot. Dit identiteitskenmerk vormde het vertrekpunt bij de zoektocht naar een vernieuwend communicatieplatform en waarbij de keuze viel op SharePoint 2010. Daarbij was het belangrijk dat de look en feel van SharePoint 2010 niet alleen aansloot bij de corporate identity maar ook de belofte van het merk Dura Vermeer in gedrag stimuleert en enthousiasmeert.

Glenn Metselaar spreekt in deze breakout over de visie op de interne organisatie en de vertaalslag die daarop is gemaakt naar SharePoint 2010.

Glenn Metselaar is hoofd Corporate Communicatie bij Dura Vermeer Groep N.V.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365