16 posts categorized "Microsoft Office"

11 mei 2012

Social in Excel?

Gisteren hebben we voor de derde keer het evenement Wortell TechReady georganiseerd. Een dag waarin collega's over een enorme hoeveelheid onderwerpen presenteren waar ze dagelijks mee bezig zijn aan relaties en andere collega's. Natuurlijk wordt er op zo'n dag veel getweet over wat er allemaal op de dag gebeurt. Speciaal voor mijn collega's van marketing is het dan interessant om te meten hoe vaak er getweet wordt etc.

Speciaal voor Excel en PowerPivot is er en plugin ontwikkeld die dit kan analyseren. Zie het voorbeeld op de screenshot hieronder. Mijn collega Sjoerd heeft er een post over geschreven: http://blog.wortell.nl/sjoerds/powerpivot-voor-excel-en-twitter/

Twitter analytics for Excel

20 oktober 2010

De lancering van Office 365 #wortell #office365

Vanmiddag heeft Microsoft in San Francisco de nieuwe versie van BPOS gelanceerd onder de naam Office 365. Ik had het geluk hierbij aanwezig te mogen zijn. Een kort verslag.

Terwijl het in Nederland inmiddels 4 uur in de middag is, is het hier in San Francisco 7 uur 's morgens. Office 365 wordt gelanceerd door Kurt DelBene, Chris Caposela en Betsy Webb van Microsoft. Bij de feitelijke lancering is een kleine groep van derden aanwezig. Dit zijn de zogenaamde Launching Partners (zoals Wortell, PointBridge, Ingram Micro) en Launching Customers (zoals Starwood Hotels en GAP). Daarnaast is een hele grote groep mensen uit de pers aanwezig. Samen met PointBridge en de medewerkers van Microsoft hebben we een laatste voorbereidingsontbijt waarbij de dag nog even wordt doorgenomen.

Het is inmiddels 7:30 in San Francisco (16:30 in Amsterdam). We gaan onderweg van het hotel waar we verblijven naar St. Regis waar de feitelijke lancering zal plaatsvinden. Aangekomen bij de St. Regis blijkt de ruimte mooi aangekleed te zijn. De mensen van de pers zijn reeds aanwezig.

8 uur in San Francisco. Het moment van de waarheid is aangebroken.

Betsy Webb, als General Manager verantwoordelijk voor Office 365, doet een introverhaal. Daarbij noemt ze de launching customers en launching partners (waaronder Wortell). Kurt DelBene neemt het stokje over en praat over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in de markt. Daarbij introduceert hij Office 365. De nieuwe naam van het online platform BPOS. Chris Caposela mag het algemene verhaal afsluiten. Hij verteld over de mogelijkheden van het nieuwe platform. De hele presentatie is uitgezonden middels een webcast.

Nu het algemene verhaal is afgerond begint de pers sessie. Daarbij sta ik samen met de andere launching partners op het podium om vragen te beantwoorden. Dit aan journalisten van ondermeer Forbes, de New York Times, CNet en andere bekende (vooral Amerikaanse) bladen. Tot slot zijn er individuele gesprekken met de pers. Uiteindelijk wordt afgesloten met een lunch.

Meer informatie:

Over de komende weken zal ik nog wel het een en ander posten over de nieuwe mogelijkheden van Office 365 en de wijze waarop dit ICT zal veranderen (tenminste in mijn ogen).

Enkele foto's

De lobby van het hotel hangt helemaal vol met banners van Office. Nergens is echter aangegeven dat de sessie zal gaan over Office 365:

Betsy Webb opent de sessie. Doet tevens de aankondiging dat de sessie als live webcast wordt uitgezonden:

Een overzicht van enkele bestaande klanten op Microsoft Online Services:

Kurt DelBene introduceert Office 365:

Chris Caposela over Office 365 for Small BUsinesses

Chris Caposela over Office 365 for Enterprises:

Betsy Webb met haar afsluitende opmerkingen en aankondiging waar meer informatie te vinden is:

05 juli 2010

Forrester: The total Economic impact of SharePoint and Office 2010 #sp2010nl #o2010nl

Microsoft heeft door Forrester Research een tweetal rapporten laten schrijven. Het ene rapport gaat over de migratie naar SharePoint 2010 en de impact die dat heeft op een organisatie, het andere rapport gaat over de migratie naar Office 2010.

Beide rapporten zijn geschreven na onderzoek bij klanten die een vroege migratie hebben uitgevoert naar de platformen. De meest opmerkelijke bevindingen over de voordelen van een migratie naar SharePoint 2010 zijn:

 • Het break-even punt voor een migratie naar SharePoint 2010 ligt binnen 12 maanden na migratie.
 • Door technische voordelen in SharePoint 2010 zullen de voordelen over een periode van 3 jaar enorm oplopen.
 • Er wordt een diepgaande breakdown gegeven over de kosten waarmee ee organisatie in geval van een migratie te maken krijgt.

De meest opmerkelijke bevindingen over een migratie naar Office 2010 zijn:

 • Het break even punt voor ene migratie naar Office 2010 vanaf Office 2007 ligt binnen 5 maanden
 • Er wordt een voordeel behaald van bijna 1500 dollar per medewerker over een periode van 3 jaar door te migreren.

Beide rapporten geven een gedetailleerde opbouw van de benodigde investeringen maar ook de te verwachten voordelen. Ze zijn de moeite waard om te lezen.

U kunt zelf de rapporten downloaden via de Microsoft Website:

16 april 2010

Microsoft Office 2010 en SharePoint 2010 RTM

Microsoft heeft zojuist aangekondigd dat Office 2010 en SharePoint 2010 RTM zijn gegaan. RTM of Release to manufacturing betekend dat de producten definitief vrijgegeven zijn voor productie.

Office 2010 en SharePoint 2010 zullen vanaf 12 mei aanstaande officieel te verkrijgen zijn. Op 12 mei zal ook de officiele lancering plaatsvinden:

As announced earlier, we will officially launch Office 2010 to our business customers on May 12 in New York City with a keynote from Stephen Elop, President of Microsoft's Business Division. People around the globe can participate in a virtual launch by going to http://www.the2010event.com. The virtual launch will include product demos, customer and partner testimonials, and interviews with product managers and executives.

18 maart 2010

Gratis upgraden naar Office 2010

Iedereen die tussen 5 maart en 30 september Office 2007 aanschaft kan gratis migreren naar Office 2010. Deze migratie moet vervolgens zijn uitgevoerd voor 31 oktober 2010.

De mogelijkheid om te upgraden geldt alleen voor consumenten. Bedrijven die Office 2010 hebben aangeschaft hebben voor de mogelijkheid om te kunnen upgraden gekozen bij de aanschaf van hun licenties door al dan niet Software Assurance aan te schaffen bij het product.

Meer informatie over de mogelijkheden om te kunnen upgraden zijn te vinden op: http://www.office.com/techg

16 maart 2010

Prijzen Office 2010 bekend

Op de Microsoft.nl website zijn inmiddels de Nederlandse prijzen voor Office 2010 bekend gemaakt.

Naast de volledige Office versie zal tevens de Office Starter 2010 edition beschikbaar komen. Deze versie is gratis en zal geïnstalleerd worden bij nieuwe computers. Mijn vermoeden is dat deze versie overeenkomt met het vroegere Microsoft Works hoewel ik dat niet zeker weet.

Ook nieuw is de Microsoft Product Key Card. Hiermee kunnen eventueel gedownloade versies van Office 2010 geactiveerd worden en bestaat de mogelijkheid om de Office Starter 2010 edition te activeren en er een normale Office versie van te maken.

De verwachte winkelprijzen voor Office worden als volgt (Recommended Retail inclusief BTW):

 • Microsoft Office 2010 voor Thuisgebruik en Studenten
  (met Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010 en Office Web Apps*):
  Product Key Card: € 109,00
  Boxed (DVD): € 139,00
 • Microsoft Office 2010 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen

  (met Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010, Outlook 2010 en Office Web Apps*):

  Product Key Card: € 249,00

  Boxed (DVD): € 379,00

 • Microsoft Office Professional 2010

  (met Word 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010, Outlook 2010, Publisher 2010, Access 2010, Premium Technical Support en Office Web Apps*):

  Product Key Card: € 499,00

  Boxed (DVD): € 699,00

De DVD versies van Thuisgebruik en Studenten en Thuisgebruik en Zelfstandigen mogen op respectievelijk 3 en 2 computers in hetzelfde huishouden geïnstalleerd worden.

Meer informatie is te vinden op Microsoft.nl

12 maart 2010

LinkedIN gegevens in Outlook 2010 #O2010NL

Direct onder de mail die iemand heeft verstuurd wordt in Outlook 2010 informatie weergegeven over de persoon die de desbetreffende mail heeft verzonden. Daarbij wordt een foto weergegeven, maar worden ook eerdere mails die iemand heeft verzonden weergegeven, afspraken die hebben plaatsgevonden en documenten die zijn uitgewisseld. Deze informatie wordt verzameld uit eerder verzonden e-mails door de desbetreffende persoon.

Naast e-mailcontact wordt tevens informatie getoond van de Social Networks waarmee Outlook is verbonden. Zo wordt bijvoorbeeld de foto van iemand opgehaald uit LinkedIN indien met dat netwerk een koppeling is gelegd. Naast foto's kan echter ook andere informatie overgehaald worden zoals een complete lijst met alle LinkedIN contacten en de statusupdates van personen.

Deze nieuwe functie in Outlook is mijns inziens een enorme meerwaarde van Outlook 2010. Doordat Social Networks zoals LinkedIN en Facebook steeds intensiever gebruikt worden en waardevolle informatie bevatten over personen kan direct bij ontvangst van een mail inzicht verkregen worden in de bezigheden van de desbetreffende persoon.

Hieronder een voorbeeldje van de wijze waarop deze integratie zichtbaar is:

11 maart 2010

Presentatie: SharePoint en Office 2010 binnen de zorg #SP2010NL #O2010NL

Op 24 maart 2010 zal ik in onze kerk in Lijnden een verzorgen onder de tital SharePoint en Office 2010 binnen de zorg. Ik zal tijdens deze sessie voornamelijk ingaan op de voordelen die Office 2010 en SharePoint 2010 voor zorginstellingen kan bieden. Het (voorlopige) programma voor de dag is als volgt:

Met behulp van SharePoint krijgen de medewerkers de mogelijkheid flexibel te kunnen werken, eenvoudiger toegang van Data denk aan de processen rondom te patiëntengegevens. Samenwerking met behulp van teamsites en niet geheel onbelangrijk de HKZ normering waaraan een organisatie moet voldoen. Met name deze punten en natuurlijk nog vele andere punten zullen wij hierop dieper ingaan.


 • Het Nieuwe Werken
 • Wat is SharePoint?
 • Wat kan SharePoint 2010?
 • Wat is de toegevoegde waarde van SharePoint 2010 op het gebied van:
  • Kennis management
  • Document management
  • Workflow
  • Business Intelligence (BI)
  • Samenwerken
  • Communicatie
 • Case voorbeelden van onze klanten die SharePoint 2010 al gebruiken

Wellicht het meest leerzame van de sessie is dat ik tijdens de presentatie in zal gaan op concrete projecten die Wortell inmiddes met Office 2010 en SharePoint 2010 heeft uitgevoert. Naast de standaard SharePoint 2010 versie zal tijdens deze sessie overigens tevens SharePoint Online behandeld worden. Daarbij wordt ingezoomed op de verschillen tussen een lokale SharePoint implementatie en een SharePoint Online implementatie. Met name voor zorginstellingen kan een deel van de Microsoft Online Suite enorme voordelen bieden. Denk daarbij aan mensen die niet geboden zijn aan een vaste werkplek waarvoor Microsoft en aparte productportfolio biedt.

Wil je deelnemen aan de sessie? E-mail mijn collega Nadine van Houten even: nadine.van.houten@wortell.nl

Releasedatum Office en SharePoint 2010 bekend #O2010NL #SP2010NL

Microsoft heeft inmiddels officieel aangekondigd dat ze Office & SharePoint 2010 op 12 mei 2010 zal lanceren. In April zal de Release to Manufacturing status bereikt zijn. Daarmee worden Office en SharePoint vrijgegeven voor productie.

Op 12 mei worden diverse virtuele Launch evenementen georganiseert waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen. Kijk hier voor het overzicht: http://sharepoint.microsoft.com/businessproductivity/proof/pages/2010-launch-events.aspx

04 februari 2010

SharePoint 2010 en Office 2010 RC beschikbaar

AANPASSING: Ik heb de post verwijdert aangezien het een build is die alleen in een beperkte omvang verspreid wordt. Een collega was zo vriendelijk mij hierop te wijzen.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365