6 posts categorized "Document Management"

29 april 2011

Statenvergadering Provincie #Friesland papierloos op basis van #wortell #360

Woensdag 20 april, was de eerste Statenvergadering bij de provincie Friesland. Deze vergadering werd ondersteund met een door Wortell gebouwde oplossing met de naam 360. Inmiddels hebben Fryslan.nl, Telegraaf, Novum, Computable, Automatiseringsgids en vele andere media erover geschreven.

Hoe werkt dit nu?

Een vergadering worden door het Presidium (de vergadercommissie) voorbereid in SharePoint. Alle stukken die bij een specifieke vergadering horen worden ingediend en geaccepteerd. Nadat de agenda voor de vergadering is samengesteld worden alle stukken die bij de vergadering horen digitaal verspreid. Hiervoor wordt Microsoft OneNote gebruikt. De leden van de vergadering ontvangen hun stukken op hun computer, wat idealiter een Tablet PC is. In plaats van een tablet kan echter ook een normale laptop of iPad gebruikt worden. Meet informatie over mobiel gebruik op de 360 website.

Overigens volgt dit een eerdere aankondiging dat de Provincie Friesland een door Wortell gebouwde Microsoft SharePoint oplossing koos voor haar subsidieproces.

 

Bron Fryslan.nl

08 september 2010

Nieuw artikel op Computable website over SharePoint 2010 Document Management

Vanmiddag is een door mij geschreven artikel over SharePoint 2010 geplaatst op de Computable website. Daarbij ga ik in op de verschillende mogelijkheden van SharePoint 2010 op het gebied van Document Management. Het volledige artikel staat op de Computable website: SharePoint 2010: standaard document management-functies

13 maart 2010

Publiek 360 klaar voor SharePoint 2010 #SP2010NL

Wortell en Software Innovation hebben reeds geruime tijd een samenwerkingsverband rondom het product Public 360. Dit product is door Software Innovation als uitbreiding op SharePoint 2007 ontwikkeld en zorgt ervoor dat middels SharePoint een standaard inrichting verkregen wordt voor Document Management, Case Management en Workflows.

Inmiddels heeft Software Innovation de nieuwe versie aangekondigd die in SharePoint 2010 gebruikt kan gaan worden. Daarbij worden de standaard SharePoint 2010 functionaliteiten voor Document en Record Management nog intensiever gebruikt. Later zal ik hier meer over vertellen.

Wil je meer weten over Public 360 bezoek dan even onze site daarover: http://www.wortell.nl/nl-nl/Solutions/Pages/publiek-360.aspx

07 juli 2009

SharePoint 2007 NEN 2082 gecertificeerd

Om te voldoen aan de standaard vereisten die worden gesteld aan recordmanagement, heeft de overheid in samenwerking met het bedrijfsleven een standaard norm geaccepteerd: NEN 2082.

De NEN 2082-norm is een verzameling eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. De norm geldt als de minimale verzameling die van toepassing is op elk systeem dat bijvoorbeeld archiefstukken beheert. Door software te voorzien van een NEN 2082 certificaat, wordt aangetoond dat deze software voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan de opslag van records. NEN 2082 is de opvolger van ReMANO en geïnspireerd op internationale standaarden. In Amerika bestaat deze normering al enige tijd onder de naam DoD 5015.2 Standaard

Microsoft SharePoint is, in combinatie met het DoD 5015.2 Record Management Pack, gecertificeerd volgens de normering NEN 2082. Het DoD 5015.2 Record Management Pack biedt aanvullende functionaliteit bovenop de recordscenter-functionaliteit van Microsoft SharePoint.  Dit betekent dat Microsoft SharePoint nu kan worden ingericht volgens de Nederlandse normering voor records management. Daarmee kunnen bedrijven en instellingen voldoen aan de gestelde wetgeving.

Wortell is een actieve implementator van Sharepoint. Wij doen veel verschillende soorten inrichtingen. Een groot deel daarvan heeft te maken met Document en Record Management. Natuurlijk zijn wij hele blij dat SharePoint 2007 nu inmiddels EN 2082 gecertificeerd is. De inrichting kan echter de nodige aandacht met zich mee brengen als aan alle standaarden voldaan moet worden.

Inmiddels zijn bij ook aan de gang met de certificering van Publiek 360 voor de NEN 2082 norm. Publiek 360 is een kant en klare SharepPOint inrichting speciaal bedoeld voor Case, Document en Record Management. Meer daarover later.

10 juni 2009

Publiek 360 - OneNote Solution

Eerder al schreef ik over het partnership dat Wortell en Software Innovation hebben gesloten voor de Publiek 360 oplossing van Software innovation. Onderdeel van deze oplossing is om de gehele vergaderstroom in een ambtelijke organisatie met betrekking tot vergaderingen te stroomlijnen. Onderdeel van deze oplossing is de mogelijkheid om de gehele documenten stroom niet meer op papier maar via OneNote te distribueren. In de onderstaande video wordt deze oplossing besproken:

02 april 2009

Wortell zoekt collega’s: ECM Business Consultant & ECM Specialist

Sinds februari 2009 heeft Wortell een exclusief partnership met het Noorse bedrijf Software Innovation voor de Nederlandse verkoop van het 'Case- en Recordmanagement Systeem' Publiek 360°. Dit is het eerste 'Informatiemanagement Systeem' welke geheel is gebouwd op het Microsoft SharePoint Portal Server 2007 platform en dat volledig geïntegreerd is binnen het Microsoft Office 2007 pakket. Publiek 360° is een unicum op de Nederlandse markt.

Wij hebben voor Publiek 360° momenteel twee nieuwe vacatures openstaan. Wellicht heb jij interesse of kan je dit bericht doorsturen naar potentiële geïnteresseerden binnen jouw netwerk? Bij voorbaat dank en spread the word; Happy networking!

Nieuwsbericht:

Wortell en Software Innovation sluiten strategisch partnership

Informatie managementplatform Publiek 360⁰ digitaliseert de volledige documentenstroom binnen organisaties

Lijnden, februari 2009 - Nederlandse ICT dienstverlener Wortell en het Noorse Software Innovation zijn een strategisch partnership aangegaan op het gebied van informatie managementsystemen voor de publieke sector. Dankzij deze samenwerking kan Wortell de geavanceerde oplossingen van Software Innovation op het gebied van document management, record management en contact management, op basis van Microsoft SharePoint, in Nederland aanbieden. Wortell, 12-voudig Microsoft Gold Certified Partner, is via Microsoft in contact gekomen met Software Innovation.

De beide partners gaan het informatie managementplatform Publiek 360⁰ van Software Innovation introduceren op de Nederlandse markt. Publiek 360⁰ werkt op basis van SharePoint technologie en zorgt ervoor dat alle communicatie zaakgericht werkt en binnen één systeem wordt afgehandeld. Het resultaat is een compleet systeem voor informatie-ontsluiting en -beheer, waarmee organisaties hun documentenstroom volledig kunnen digitaliseren.

"Software Innovation ziet uit naar de samenwerking met Wortell", zegt Jan Kirkerud, Group Director HR & Chief Marketing Officer/CMO bij Software Innovation. "Dit partnership biedt ons een sterke vertegenwoordiging in een belangrijke Europese markt. De keuze van Wortell voor Publiek 360° als platform voor administratieve oplossingen voor de publieke sector, onderstreept de leidende positie van ons product, zowel op technisch als op functioneel gebied."

"We hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een periode van negen jaar. Een dergelijk lange looptijd betekent voor Wortell en Software Innovation een duidelijk commitment en een investering voor de lange termijn. Wortell zal betrokken zijn bij de lokalisatie van de software en het geschikt maken van deze oplossing voor de Nederlandse markt", voegt Danny Burlage toe, directeur techniek Wortell. "Publiek 360⁰ is voor ons een zeer interessant product. Hier is eindelijk een oplossing die specifiek ontwikkeld is voor zaakgericht werken en die tevens voor 100% gebaseerd is op Microsoft SharePoint. Het is een bijzonder product dat uitstekend aansluit op onze oplossingen voor de publieke sector."

Publiek 360⁰ is per 1 maart 2009 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Lees meer over Publiek 360°:

http://www.software-innovation.com/en/products/360/pages/default.aspx

Over Software Innovation:

Software Innovation is marktleider in Noord-Europa op het gebied van ontwikkeling en implementatie van informatie managementsystemen. Het bedrijf heeft twintig jaar ervaring in het bieden van diensten en producten die betrekking hebben op informatiemanagement, documentatiemanagement en samenwerking. Met een personeelsbestand van 502 medewerkers helpt het bedrijf organisaties bij het organiseren, beheren en uitwisselen van documentatie, en het reduceren van fysieke documenten en informatie. Voor meer informatie: www.software-innovation.com

Over Wortell:

Wortell is 12-voudig Microsoft Gold Partner; een ICT dienstverlener die innovatieve oplossingen op het Microsoft platform ontwerpt, bouwt en beheert. Wortell helpt organisaties bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Dankzij een scala aan Microsoft producten kan Wortell de algemeen geaccepteerde standaarden bieden, die vervolgens kunnen worden aangepast aan de wensen en behoeften van de klant. Wortell richt zich op het onderwijs, de zorg, de overheid en het bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.wortell.nl

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365