« CBS 2012: Tijd- en plaatsonafhankelijk werken in 2010 #HNW | Hoofdmenu | Ik ga op reis en neem mee… Paklijst Kilimanjaro #KiliExplorerNL »

05 september 2012

Volgende week: Kilimanjaro beklimmen voor #Warchild met de #KiliExplorerNL en #Wortell

Geen techblog deze keer maar een verhaal over de Kilimanjaro in Tanzania. Samen met mijn collega Luc Joziasse en ongeveer 50 personen van Microsoft Nederland en business partners zal ik volgende week de Kilimanjaro beklimmen. Dit doen wij om Warchild te steunen. Het doel dat wij hebben gezet is om minimaal 250.000 euro voor Warchild op te halen. Inmiddels zitten we ongeveer op 225.000 euro, het gaat dus goed.


Als vader van 3 kids vind ik Warchild een geweldig doel. Wat zij doen voor kinderen in (voormalig) oorlogsgebieden is geweldig. Voor mij persoonlijk ligt de uitdaging echter primair in de klim. Nog niet eerder heb ik een berg van bijna 6000 meter beklommen. Persoonlijk een enorme uitdaging dus.


Inmiddels heb ik enkele weken training erop zitten. Alle materialen zijn gekocht en prikken tegen vreemde ziekten zijn gehaald. Ik ben er klaar voor, althans, dat denk ik nu. Stiekem ben ik toch wel enigszins nerveus om 5 dagen achter elkaar omhoog te moeten lopen tegen een berg op. Niet alleen de klim zal een uitdaging zijn, ook het volledig van de wereld verstoken zijn is iets waar ik aan zal moeten wennen.


Natuurlijk kan ik niet geheel zonder technologie. De satelliettelefoon met Twitter en Facebook functies is inmiddels binnen en heb ik verschillende malen uitgeprobeerd. Helaas kent de telefoon alleen een publiceerfunctie en geen leesfunctie. Email is iets waar ik dus helemaal niet bij zal kunnen.


Genoeg over technologie, het zou immers geen techblog zijn. We zullen de berg in 5 dagen beklimmen. Vrijdag vliegen we heen, zaterdag beginnen we aan de klim. Zondag komen we aan bij de Horombo hut op 3720 meter waar we maandag van een rustdag zullen genieten. Die dag is voornamelijk bedoeld om te wennen aan de hoogteverschillen en het effect van hoogteziekte te minimaliseren.


Dinsdag klimmen we van 3720 meter naar de Kibo hut op 4750m. We zullen dan vroeg moeten gaan slapen aangezien we die nacht al rond een uur of 2 vertrekken naar de top. Woensdagochtend rond een uur of 9 zullen we die top bereiken. Althans, als we niet ziek geworden zijn van de hoogte. De top van de Kilimanjaro is Uhuru Peak op 5895m hoogte.


Diezelfde dag, woensdag, zullen we na 30 minuten op de top van het uitzicht genoten te hebben weer naar beneden vertrekken. In de middag komen we aan bij de Horombo hut (3720m). De volgende dag (donderdag) zullen we terug gaan naar de gate.


Dan is het gebeurd. We hebben, als alles goed gaat, de Kilimanjaro beklommen en ik heb mijn persoonlijke uitdaging, hopelijk, gehaald.


Zoals eerder aangegeven kun je ons volgen. Op de www.kiliexplorer.nl website zullen we een dagverslag bijhouden. Ook zullen we, via de satelliettelefoon twitteren en facebooken.


Wil je Warchild, ons doel, steunen? Dat zou ik zeer waarderen. Als je mij persoonlijk steunt gaat 100% van het bedrag dat je overmaakt naar Warchild. Iedere euro stel ik zeer op prijs! http://www.kiliexplorer.nl/PersonalPage.aspx?personId=1477

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a010534dbe74a970c017d3bd7308a970c

Listed below are links to weblogs that reference Volgende week: Kilimanjaro beklimmen voor #Warchild met de #KiliExplorerNL en #Wortell:

Reacties

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365