« Perfect weer op komst voor de #KiliExplorerNL crew | Hoofdmenu | Het dagboek van de Kili Explorers »

24 september 2012

Laatste voorbereidingen SharePoint (Online) 2013 Social

Morgen vind in de jaarbeurs Utrecht het Congres SharePoint plaats. Er zullen zo'n 300 mensen op dit evenement aanwezig zijn. Tijdens dit congres zal Wortell een drietal presentaties verzorgen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de presentaties.

10:45 – 11:30 Een social intranet met SharePoint 2013

Door: Danny Burlage

De social functies binnen SharePoint 2013 zijn ongekend groot. Zo is er veel aandacht besteed aan het delen kennis en informatie, je 'status' en het volgen van andere personen. In deze sessie komen de functionaliteiten binnen SharePoint 2013 op het gebied van social uitgebreid aan bod. Uiteraard wordt er ook gekeken hoe organisaties hier profijt van kunnen hebben.

Danny Burlage is oprichter en CTO/technisch directeur van Wortell. Hij heeft zich sinds de allereerste versie actief met SharePoint beziggehouden en tientallen organisaties begeleid bij de invoer ervan.

 

13:00 - 13:45 Sneak preview: SharePoint 2013 en web content management

Door: Wortell

Er is door Microsoft tijdens de ontwikkeling van SharePoint 2013 veel aandacht besteed aan Web Content Management. De verwachting is dat Microsoft snel weer voorop zal lopen op dit gebied. Zo is het opbouwen van een website met behulp van SharePoint 2013 gemakkelijker geworden, is integratie met grafische systemen zoals Adobe InDesign gerealiseerd en is het positioneren van websites bij zoekmachines dankzij de ingebouwde SEO tooling aanzienlijk eenvoudiger geworden.

In deze breakout wordt uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe versie van SharePoint en hoe dit organisaties kan helpen bij de ontwikkeling van een succesvolle website. Aan bod komt:

• Search Engine Optimalisatie
• Optimalisatie van websites voor mobiele apparaten
• Het implementeren van een grafisch ontwerp zonder beperkingen
• Het combineren van content met behulp van Search

Robert van Son is Business Development Manager bij Wortell, ICT-dienstverlener en Microsoft partner. Daarvoor was hij werkzaam als Team Manager van het Wortell SharePoint team.

 

13:00 - 13:45 Corporate identity weerspiegeld in SharePoint 2010

Door: Glenn Metselaar

Dura Vermeer wil te boek staan als een professioneel en toegankelijk merk, dat de dialoog aangaat met interne en externe stakeholders en kennisdeling faciliteert en vergroot. Dit identiteitskenmerk vormde het vertrekpunt bij de zoektocht naar een vernieuwend communicatieplatform en waarbij de keuze viel op SharePoint 2010. Daarbij was het belangrijk dat de look en feel van SharePoint 2010 niet alleen aansloot bij de corporate identity maar ook de belofte van het merk Dura Vermeer in gedrag stimuleert en enthousiasmeert.

Glenn Metselaar spreekt in deze breakout over de visie op de interne organisatie en de vertaalslag die daarop is gemaakt naar SharePoint 2010.

Glenn Metselaar is hoofd Corporate Communicatie bij Dura Vermeer Groep N.V.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a010534dbe74a970c017ee3bbff8c970d

Listed below are links to weblogs that reference Laatste voorbereidingen SharePoint (Online) 2013 Social:

Reacties

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365