« Whitepaper: #Office365 - Een overview | Hoofdmenu | De #Wortell vestiging op de #Microsoft Campus in Redmond »

09 oktober 2011

#HTC #Titan en Windows Phone 7.5 (Mango) #WP7nl

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe Windows Phone 7 in gebruik mogen nemen. Het is een HTC Titan met Windows Phone 7.5 (Mango). Ik had hiervoor al een normale Windows Phone 7 met de beta Mango versie. Deze final release van Mango is echter wel heel erg goed. Daarnaast is de HTC Titan erg mooi. Het scherm is enorm groot. Het scherm is heel helder, de telefoon heeft een 8 MexaPixel camera en maakt hele heldere foto's. Het scherm is enorm helder en scherp. Het enige dat een beetje jammer is, is de enkele processor die erin zit.

Windows Phone 7.5, Mango, is ten opzichte van Windows Phone 7 en zeker ten opzichte van andere Smart Phones echt een uniek platform. Standaard integratie met LinkedIN, Twitter, Facebook en email platformen zoals Windows Live Hotmail, Exchange en Gmail maken dat je telefoon echt een hub wordt. Als je je contactpersonen bekijkt wordt een samenvoeging van de contactpersonen van al deze Social Networks gegeven. Niet alleen de contactgegevens, maar ook Social Network Updates en Foto's worden getoond. Dit zonder een aparte applicatie te hoeven gebruiken voor Twitter, Facebook en LinkedIN.

Andere leuke functies zijn:

  • De telefoon kan als standaard als WIFI router dienen. Als er geen WIFI beschikbaar is voor je laptop kun je je telefoon dus gebruiken om te surfen.
  • De gekoppelde Inbox weergave van de mailapp geeft heel netjes als je mailboxen samengevoegd weer.
  • De contact groepen tonen alle informatie van groepen personen. Als je bijvoorbeeld je collega's onder dezelfde groep plaatst zie je alle informatie (email, sms, telefoontjes, social networking updates, foto's) van die groep personen
  • De HTC App "Verbonden Media" is echt heel leuk. Stelt je in staat media te streamen vanaf de mediaservers in je huis
  • De camera is uitgerust met een handige Panorama en Burst modes (volgens mij is deze functie HTC specifiek)
  • Er zijn 2 camera's genomen. 1 voor en 1 achter
  • In de Office Hub is een standaard verbinding opgenomen naar Office 365, SharePoint en SkyDrive.

Al met al wat mij betreft een enorme aanrader.

Grappig is dat mijn ervaring is dat de meeste mensen die een iPhone hebben en de Windows Phone 7 zien, helemaal deze HTC Titan, eigenlijk gelijk wel willen overstappen. De iPhone is in vergelijking met de Windows Phone 7.5 echt een beetje "ouderwets". Goed gedaan door die jongens van Microsoft. Nu alleen het marktaandeel nog wat dat valt op dit moment wel enigszins tegen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a010534dbe74a970c01543600752a970c

Listed below are links to weblogs that reference #HTC #Titan en Windows Phone 7.5 (Mango) #WP7nl:

Reacties

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365