« WPC: Wortell wint Microsoft Leading the Light Award | Hoofdmenu | WPC: Ontmoeting met Steve Ballmer »

17 juli 2009

WPC: Keynotes dinsdag & woensdag

Tijdens de Keynotes van dinsdag en woensdag op de Microsoft Worldwide Partner Conference hebben verschillende sprekers hun entree gemaakt. Zowel Steve Ballmer (CEO Microsoft) als Kevin Turner (COO Microsoft) vormden daarbij de hoogtepunten. Naast deze twee ging Bob Muglia verder in op het Windows Azure platform van Microsoft en presenteerde Allison Watson haar zogenaamde A-List. Die A-List is een lijst met allerlei coole innovaties die Microsoft het afgelopen jaar heeft gedaan.

De presentatie van Steve Ballmer ging met name over de economische situatie. Het feit dat Microsoft het daarin relatief goed doet. Daarbij ging Steve Ballmer in op ondermeer haar concurrenten zoals Chrome OS. Hij kwam daar maar heel kort op terug met 3 statements:

  1. Waarom zou je 2 operating systems in de lucht brengen? Dat is Microsoft ook niet gelukt te onderhouden (Windows NT/95).
  2. Als het eerste OS niet goed is waarom kondig je dan al aan daarmee verder te gaan en een nieuw OS te bouwen
  3. Waarom doe je anderhalf jaar voordat je met een product uitkomt zo'n aankondiging (2 dagen voor de start van de conferentie)

Al met al waaide Ballmer een beetje de aankondiging weg.

Kevin Turner verzorgde een enorm goede presentatie. Grofweg behandelde hij een drietal onderwerpen. Het belang van langdurende relaties met klanten, dat je in de concurrentieslag moet zitten om te winnen en dat het voor klanten belangrijk is om met de meest nieuwe producten te werken, te innoveren.

Bob Muglia ging dieper in op Windows Azure. Daarbij werd voornamelijk aandacht besteed aan de mogelijkheid voor klanten om te kiezen uit een variatie aan verschillende platformen. Windows Azure zal tijdens de PDC officieel gepresenteerd worden.

Todd Brixx, Senior Director Windows Mobile Platform kondigde aan dat Microsoft met een Windows Mobile store zal gaan komen. Hierbij zullen ontwikkelaars 70% van de opbrengsten van eventuele verkopen gaan krijgen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a010534dbe74a970c0115720fe558970b

Listed below are links to weblogs that reference WPC: Keynotes dinsdag & woensdag:

Reacties

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Danny Burlage
MVP Office 365

MVP Office 365